Auca de la Núria i en Marià, i El Tupí

Aquí teniu l’auca  per si la voleu tenir en paper.  Val a dir que aquesta auca s’ha fet des de la generositat dels seus autors i gestors, per homenatjar la gent del Tupí. Hi ha coses i causes que no es paguen ni amb diners.

 

15. Octubre 2019 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

GRAN EXPOSICIÓ D’AUQUES A TERRASSA

A Terrassa, al Centre Cultural, gràcies a la implicació de l’Associació de Col·leccionistes tenim exposades 150 auques . Una autèntica antologia del gènere.

Aquí trobareu el catàleg de l’exposició.

Catàleg Terrassa

https://www.youtube.com/watch?v=0rLbHK4z3MM

18. Juny 2019 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

UNA ENTREVISTA EN EL PROGRAMA “BEN TROBATS” Tv La Xarxa

http://www.gavatv.cat/ben-trobats/tall/joan-vilamala-un-apassionat-de-les-auques-

Aquí, si teniu paciència, trobareu una entrevista que em van ver i que  per poc no  l’hem de deixar per a un altre dia. Vaig arribar als estudis de Tv tard perquè, amb el cotxe, em vaig perdre per Esplugues. Sort dels mòbils i de la competència dels contactes. Tot va bé, si acaba bé. 

09. Maig 2019 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

ESCALFANT MOTORS

11. Abril 2019 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

AUCA DELS AMICS DE L’ ART ROMÀNICA DEL BAGES. Exposició de les vinyetes originals

El dia 9 de gener d’enguany, 2018, gràcies a la gestió de Josep Llobet,  vàrem fer la presentació de l’ Auca dels AARB. Mostra de les aquarel·les de les 24 vinyetes de l’auca, de Glòria Casas, acompanyades dels versos de Joan Vilamala, a la Biblioteca del Casino de Manresa : L’exposició durarà fins al 31 de gener.

15. Gener 2019 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

Edició en paper de l’Auca de Josep Irla

Auca_Irla_en PDF 25x70cm

Gràcies al saber fer de la Fundació Irla en Quim Bou que ja havia il·lustrat una breu biografia de Rafel Ponsatí, divulgada pel diari Avui l’any 2007, ens ha donat un cop de mà en «L’ Auca de Josep Irla, president exiliat, de la Generalitat». Moltes mercès als que ho heu fet possible.

03. Setembre 2018 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

Auques al Museo de la Escuela. Polanco (Santander)

La setmana passada vam visitar la Casa de Pereda, a Polanco, avui convertida en  Museo de la Escuela, on vam ser molt ben atesos.

LUNES, 11 DE JUNIO DE 2018
Visita de Joan Vilamala

Joan Vilamala, natural de Folgueroles y residente en Manresa, es un polifacético creador (poeta, cantante, compositor, historiador…). Jubilado ya como profesor de Instituto, continúa en la actualidad dedicando su tiempo, entre otras cosas, a escribir aucas (donó al CRIEME varios de ellos) y al estudio de la literatura catalana, con esporádicas apariciones como cantante, rememorando la época en que fue componente del conocido grupo de música folk catalana Esquirols, que actuó entre 1968 y 1986.
Sus estudios sobre literatura se han centrado especialmente en la figura de Verdaguer, y donó al CRIEME un ejemplar de su Antologia de Jacint Verdaguer, el gran poeta nacido precisamente también en Folgueroles.
En la visita al CRIEME, estuvo acompañado de su mujer, Teresa Comas, y de sus amigos Clotilde Gutiérrez (investigadora y colaboradora de la revista Cabás) y Guillermo.
ETIQUETAS: CLOTILDE GUTIÉRREZ , CRIEME , ESQUIROLS , JACINT VERDAGUER ,JOAN VILAMALA , TERESA COMAS

13. Juny 2018 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

Auca dels 90 anys de l’IES Lluís de Peguera de Manresa

El dia de Sant Jordi vàrem presentar, a la Sala d’actes de l’IES Lluís de Peguera, l’Auca dels 90 anys. Deixem que ens ho expliquin els cronistes oficials.

«Regió 7»

800 alumnes ballen la sardana del Peguera en l’any del 90è aniversari de l’institut

Amb la ballada, per Sant Jordi, es va presentar una auca amb versos de Joan Vilamala i il·lustracions de Berta Colomina i Anna Soler

Redacció | Manresa 24.04.2018 | 17:14

Moment de la ballada de la sardana

Moment de la ballada de la sardana Arxiu particular

Prop de 800 alumnes, juntament amb els professors i familiars que s’hi van voler apuntar, van ballar aquest dilluns, dia de Sant Jordi, la sardana titulada “La Rotllana del Peguera”, una composició escrita expressament pel compositor sallentí Jaume Riu amb motiu dels 90 anys de l’institut degà.

Les rotllanes que es van fer a la pista de bàsquet del pati de l’institut manresà van ser un dels moments àlgids de la celebració de Sant Jordi al centre, que enguany va tenir una significació molt especial perquè és l’any de la celebració del 90è aniversari. Va ser la primera vegada que alumnes del centre, acompanyats d’alguns músics de cobla, van interpretar en directe la sardana.

La gran rotllana del Peguera va tenir la presència de la pubilla i l’hereu de la ciutat de Manresa, als quals van acompanyar la pubilla i hereu de l’institut.

L’auca dels 90 anys del Peguera

Durant la jornada també es va comptar amb la presència de Joan Vilamala, l’autor de l’Auca dels 90 anys del Peguera que  va ser presentada a l’institut coincidint amb la diada de Sant JordiL’auca, que fa un recorregut històric pels 90 anys del centre, inclou il·lustracions de les alumnes Berta Colomina i Anna Soler.»

  Oi, que fem cara de contents els artistes?

Acte de cloenda:

http://www.regio7.cat/manresa/2018/05/05/peguera-clou-90-mes-jove/473976.html

 

24. Abril 2018 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

Auca de l’alabastre de Sarral

De Sarral (Conca de Barberà), ens ha arribat aquesta auca,  amb lletra d’Antoni M. Marsal i il·lustracions d’Isidre Magre, que compartim amb molt de goig. En aquest cas, a més, l’han publicada fins i tot en un opuscle sobre l’alabastre de Sarral, que encertadament han titulat “TOTS ELS PAPERS DE L’AUCA”, i és que així, fent tots els papers de l’auca,  d’una manera senzilla i popular,  han fet una valuosa tasca de divulgació.Qui ho diu que el gènere de l’auca va de mal borràs? Cada dia som més els que en fem;  i se’n fan de ben dignes. Enhorabona, sarralencs!

 

 

22. Abril 2018 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

AUCA de Maria Aurèlia Capmany

Com que enguany se celebra el centenari del seu naixement, aquí teniu l’Auca de Maria Aurèlia Capmany en format pdf per si us la voleu imprimir. L’ideal seria que alguna institució o ajuntament, com ara el de Barcelona on va néixer, viure i morir, es brindés per editar-la amb dibuixos, però això val calés, l’aucaire ja té una edat i ben poc pel al cap…,  i com deia aquell: qui fa el que pot no està obligat a més.

AUCA DE MARIA AURÈLIA CAPMANY EN PDF (versió de pobre)

08. Març 2018 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

← Older posts