Auca de la Pastisseria Pa de Pessic/L'Art Dolç, d'Arbeca

1. Després de fer d'aprenent
a Espluga de Francolí
i a Tarragona igualment,
segons he sentit a dir,
2. ... el Manel va fer mudança.
Pencà un temps a cal Cabal,
a l'Arboç, La Confiança,
i a L'Estel, un lloc com cal.
3. Al cap de vint anys d'ofici
com que era un bon pastisser,
trobà a Arbeca un edifici
i aquí va sembrar el planter.
4. Va obrir una pastisseria
amb la Montse al seu costat
i, amb saber fer i simpatia,
es varen guanyar el veïnat.
5. La botiga s'anomena
Pa de Pessic, com sabeu.
Dolçaines de tota mena
ben segur que hi trobareu.
6. Fan arbequins i galetes,
carquinyolis i vilars,
becs d'Arbeca i orelletes
amb què els dits et lleparàs.
7. Fan neules de xocolata
roques del Toll, borrallons
i, si vols, també una plata
de deliciosos bombons.
8. Quan ve la Setmana Santa
i la Pasqua fa l'esclat
fan una mona que encanta
pel disseny i qualitat.
9. Llavors ningú fa el tanoca,
s'arremanga aquí tothom,
i així els Morgades i Roca
fan honor al seu cognom.
10. I en Bernat, en Pau, la Clara,
el Lluc, la Rut i en Genís,
amb sa mare i amb son pare,
treballen, si cal, tots sis.
11. Fa 25 anys i un dia
que varen inagurar
aquesta pastisseria,
que l'Art dolç també es dirà.
12. Per això enguany en fem festa
des d'Arbeca fins a Vic
i celebrem la gran gesta
dels de cal Pa de Pessic!
Text: Joan Vilamala · Il·lustracions:  Picanyol · Edició: Edició privada,  2010