Què és això?

A l'espai d'Internet de l'INS Pius Font i Quer de Manresa tenim, des de 1997, una paret dedicada a les auques sobre diferents autors o temes de Llengua i Literatura Catalana.

En Joan Vilamala, que temps era temps feia cançons amb el grup de cançó Esquirols, professor jubilat del nostre centre, des de fa anys ha anat descabdellant rodolins sobre Ausiàs March, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, La Renaixença, Josep Pla, etc. i altres temes relacionats amb la cultura catalana. Aquesta feina es recull també en llibres com Cançons, auques i badalls.

Alguns d'aquests versos els han transformat en forma i color, de vegades dibuixants professionals o, de vegades, els mateixos alumnes d'escoles i instituts que s'han posat a il·lustrar-los.

Ja fa uns anys, per Internet, el nostre aucaire va entrar en contacte amb Ramon Cuéllar, un català de la diàspora (de Suïssa), que li va demanar un cop de mà. En Joan, com a bon mestre, va acceptar el repte i podem dir que a partir de llavors va creant escola. Ho comprovareu si aneu a: http://www.rodolins.cat. Gràcies, doncs, a aquesta col·laboració hem ampliat la Paret amb noves auques.

I més encara, n’hi hem afegit també algunes d’autors i temes diversos, que pensem que mereixen ser divulgades. Quants més serem més riurem!

Què és una auca?

Si voleu saber què és, llegiu L'auca de les auques.

També podeu veure'n dues definicions: