Auca dels 90 anys de l’IES Lluís de Peguera de Manresa

El dia de Sant Jordi vàrem presentar, a la Sala d’actes de l’IES Lluís de Peguera, l’Auca dels 90 anys. Deixem que ens ho expliquin els cronistes oficials.

«Regió 7»

800 alumnes ballen la sardana del Peguera en l’any del 90è aniversari de l’institut

Amb la ballada, per Sant Jordi, es va presentar una auca amb versos de Joan Vilamala i il·lustracions de Berta Colomina i Anna Soler

Redacció | Manresa 24.04.2018 | 17:14

Moment de la ballada de la sardana

Moment de la ballada de la sardana Arxiu particular

Prop de 800 alumnes, juntament amb els professors i familiars que s’hi van voler apuntar, van ballar aquest dilluns, dia de Sant Jordi, la sardana titulada “La Rotllana del Peguera”, una composició escrita expressament pel compositor sallentí Jaume Riu amb motiu dels 90 anys de l’institut degà.

Les rotllanes que es van fer a la pista de bàsquet del pati de l’institut manresà van ser un dels moments àlgids de la celebració de Sant Jordi al centre, que enguany va tenir una significació molt especial perquè és l’any de la celebració del 90è aniversari. Va ser la primera vegada que alumnes del centre, acompanyats d’alguns músics de cobla, van interpretar en directe la sardana.

La gran rotllana del Peguera va tenir la presència de la pubilla i l’hereu de la ciutat de Manresa, als quals van acompanyar la pubilla i hereu de l’institut.

L’auca dels 90 anys del Peguera

Durant la jornada també es va comptar amb la presència de Joan Vilamala, l’autor de l’Auca dels 90 anys del Peguera que  va ser presentada a l’institut coincidint amb la diada de Sant JordiL’auca, que fa un recorregut històric pels 90 anys del centre, inclou il·lustracions de les alumnes Berta Colomina i Anna Soler.»

  Oi, que fem cara de contents els artistes?

Acte de cloenda:

http://www.regio7.cat/manresa/2018/05/05/peguera-clou-90-mes-jove/473976.html

 

24. abril 2018 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *