La rondalla de la Creu de la Culla

culla12

La rondalla de la creu de la Culla és una rondalla manresana que s’està perdent. Joan Amades no la recull i tampoc se’n fa cap esment a Llegendes i contalles del Bages : la memòria mítica dels nostres avis. Angle Editorial, 1996.  La poca cosa que ha sobreviscut és gràcies a Verdaguer que hi va dedicar un  bonic  poema  que ha eclipsat les altres versions anteriors i posteriors sobre el tema. Per això  Zenobita Edicions   ens ha publicat un llibret on trobareu les versions que hem recuperat de:  Joaquim Sarret i Arbós, Norbert Font, Jaume Maspons, Marià Vallès, Ignasi Ribera i d’Enric Casassas i Cantó; a més   n’hi hem afegit dues de pròpies i.   per què no?. una auca,  l’Auca de la Creu de la Culla, amb dibuixos de Jaume Gubianas. Bona lectura.

Per saber-ne més

01. agost 2015 by Joan Vilamala
Categories: Notícies | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *